Rixensart

Deze rit brengt je via het mooie meer van Genval naar de open velden gelegen boven de gemeente Lasne. De rit gaat daarna richting Limal om via 2 hellingen op de terugtocht aan te komen in Rosières waar de laatste zware helling (>10%) je opwacht. Eens boven resten je nog enkele kilometers richting Hoeilaart.
AfstandHoogte
35km319

Vossem

Deze rit in eigen streek brengt je naar Vossem via de vijvers van Tervuren. Op de terugrit rijd je door de mooie velden van Duisburg en Huldenberg. Met een kleine lus richting Eizer gaat het daarna richting Overijse. De terugrit doen we niet via de drukke N253, maar een parallel gelegen autoluwe weg. Vanuit Overijse kiezen we het fietspad richting Hoeilaart.
AfstandHoogte
36km272

Beersel

Als je graag door het Zoniënwoud fietst is dit een échte aanrader. Zowel op de heen als terugrit kan je genieten van de mooie kaarsrechte beuken die hoog in de hemel reiken. Op de heenrit fietsen we via Linkebeek naar Beersel. De terugrit naar Sint-Genesius-Rode is zeer afwisselend met enkele prachtige stukjes natuur waar niets je laat vermoeden dat je vlakbij Brussel bent.
AfstandHoogte
36km338

Leefdaal

Dit is een pittige rit met een paar langere hellingen afgewisseld met vlakke recuperatiestroken. Geniet in het begin van het schilderachtige stukje tussen Rosières en Tombeek. Ook het plateau tussen Neerijse en Leefdaal is een verademing voor lichaam en geest. De terugweg loopt via het park van Tervuren. Misschien zie je prins Laurent zijn haag snoeien...
AfstandHoogte
46km422

Braine-L’Alleud

Misschien hadden we dit beter de ‘Napoleon’ route genoemd... In Braine-l’Alleud staat namelijk de Leeuw van Waterloo en die laten we je dan ook ontdekken na 30 kilometers. Deze route brengt je tot aan de voet van dit indrukwekkend herdenkingsmonument. Wens je ook deze berg te beklimmen...en ja, zonder fiets... dan wachten je 226 treden! Na deze tussenstop steken we de drukke ‘Chaussée de Charleroi’ over en vatten we via het fietspad (aan de linkse zijde van de weg) onze terugrit aan.
AfstandHoogte
55km449

Court-St-Etienne

Deze rit loodst je door een prachtig stukje van Waals-Brabant. Je maakt kennis met bepaalde wegen waar je als recreatieve fietser misschien al een paar keer vlakbij bent langs gefietst maar nog niet had ontdekt. Deze route bevat een klein stukje onverhard (na een kasseistrook), maar zoals elke Flandrien... doorzetten is het motto, wat volgt zal je verrassen!
AfstandHoogte
64km581

Kampenhout

Deze relatief vlakke rit leidt ons via Bertem naar het kanaal Leuven-Mechelen. Als de wind goed zit, kan je hier de benen testen en het tempo opdrijven. Hou het wel veilig en hoffelijk want dit is ook een geliefde plek voor joggers en vissers. Tip voor een pauze halfweg is Café Maritiem aan het sas in Tildonk. Ter hoogte van Wespelaer verlaten we de vaartdijk en kronkelen we tussen witloofvelden zuidwaarts richting Everberg. Via het park van Tervuren bollen we naar Hoeilaart terug.
AfstandHoogte
73km442

Steenkerque

Hiervoor trekken we naar het minder bekende Henegouwen en gaan we vanaf Braine-le-Compte op zoek naar de Zenne rivier. Tot Lembeek is de Zenne nooit veraf en maak je kennis met prachtige vergezichten. Onderweg rijd je door het bos van Houssière, het Hallerbos en het Zoniënwoud.
AfstandHoogte
87km755

Steenkerque met bonus

Tot kilometer 71 is deze rit dezelfde als de Steenkerque route. Deze bonus versie is slechts 5 kilometer langer, maar wel met 150 extra hoogtemeters.(2 beklimmingen van 12%) Hou je van een pittige finale dan is deze rit een absolute aanrader.
AfstandHoogte
91km905

Dongelberg

Deze ontdekkingstocht door zuid-oost Brabant gidst ons via het activiteitenpark van Waver naar een verrassend mooi decor. Bij de duik vanuit Ottenburg naar Florival waan je je even in de Ardennen. De hele rit lang spelen we haasje over op de taalgrens. Het parcours loodst ons langs de luchtmachtbasis van Beauvechain en de vijvers van Het Zoet Water terug naar de Druivenstreek.
AfstandHoogte
94km983

Grand-Leez

Als je zin hebt in een fietstocht naar de provincie Namen dan is deze route een absolute aanrader. Na een glooiend parcours met enkele mooie hellingen en een klein stukje onverhard (200m) kom je aan bij het treinstation van Gembloux. Vandaar nemen we de Ravel richting Perwez om in Grand-Leez onze terugrit aan te vatten. Op deze terugrit kom je langs een wijngaard en kan je regelmatig genieten van de perfecte asfalt.
AfstandHoogte
106km811

Onze sponsors